Проф. Антоанета Христова

е политически психолог, директор на Института за изследване на населението и човека в БАН. Съосновател на Института за политика и председател на неговия Управителен съвет.

Преподава социална психология, политическа психология, когнитивна психология, политически маркетинг. Водила е лекции в Софийския университет, Нов български университет, Югозападния университет и Европейския политехнически университет.

Автор е на три книги и десетки научни статии.

Калина Крумова

е журналист, икономист, народен представител от 2009 до 2013 г.

Автор е на няколко документални филма. Докторант на Института за изследване на населението и човека – БАН.

Изпълнителен директор на Института за политика.

Инж. Николай Вълев

е международен инвестиционен  посредник и мениджър. Дипломат с голям международен опит в дипломатическите мисии в Кувейт, Катар, Кралство Бахрейн и други страни. Арабист и експерт по международна политика, религия и сигурност.

Радослав Точев

е експерт по икономика и държавно управление.

Завършил е международни икономически отношения в Института за европейски науки и Националната школа за държавна администрация (ENA) в Париж. Работил е в Министерството на Икономиката, Финансите и Индустрията на Франция.

Бил е международен секретар на ГЕРБ, е съветник по външна политика и европейски въпроси на министър-председателя, генерален консул на Република България в Ню Йорк.

Има дипломи по международни отношения и дипломация от Tufts University, САЩ, и управленската програма в Харвард, САЩ.

Преподавал е икономика в Института за Европейски науки – Университет на Париж 8, европейски политики в подготвителния курс за ENA, Институт за Политически науки на Париж, Университета Лавал, Канада.

Проф. д-р Екатерина Михайлова

е преподавател към департамент „Право“ в НБУ. Почетен професор на НБУ за принос за развитието на теорията и практиката на парламентарната държава, професор по история на държавата и правото НБУ.

Преподава История на българската държава и право, Конституционно право, Развитие на българския конституционализъм, Обща теория на държавата, Нормотворчество и др. Член на Настоятелството на НБУ.

Шест мандата е народен представител, зам.-председател на 40-то и 41-то Народното събрание.

През 2013 г. става член на Комисията по помилванията при Президента на републиката. От 2015 г. е член на Консултативния конституционен съвет при Омбудсмана на Република България.

Автор е на четири монографии и множество публикации на тема конституция, държавни институции и управление.

Чавдар Кискинов

е психолог, специализирал в областта на социалната психология и груповата динамика.

Преподава психология на малките групи и групова динамика в Нов български университет.

Работи в Института по психология при БАН върху проблемите на междуличностните отношения, социално-когнитивните процеси, динамиката на малките групи, многомерните методи за анализ на данни.  През 1983 г започва работа с първите у нас групи за психотренинг. Участва в програми за развитие на социалните умения в областта на индустриалния и туристическия мениджмънт и социалните дейности.

Ернестина Шинова

е актриса, завършила е актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов” в класа на Любомир Кабакчиев.

Играла е в десетки пиеси в театъра, снимала е роли в киното в няколко тв сериала.

Специализирала е актьорско майсторство в Италия.

Носител е на наградата за най-добра женска роля през 2009 на Съюза на българските филмови дейци и Националния филмов център.

Христина Христова

е съветник по социална политика на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика на Република България. Мениджър по застъпничество на Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария. Председател на Института за семейна политика.

Народен представител от 2005 до 2009 г., наблюдател и депутат в Европейския парламент, член на комисията по заетост и социални въпроси през 2005 – 2007 г.

Министър на труда и социалната политика от 2003 до 2005 г.

Доктор по социология. Преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Д-р Георги Проданов

е доктор по политология, главен асистент в Нов български университет, консултант в политически кампании.

Завършил е политология в СУ “Св. Климент Охридски”. Специализирал при проф. Джералд Шнайдер в Университет Констанц, Германия, и в Московски държавен хуманитарен университет „М. Шолохов“ – Институт за перспективни хуманитарни изследвания и технологии.

Изследователските му интереси са в сферата на политическите елити, политическите партии, избирателните системи, международните отношения на постсъветското пространство.

Съавтор на изследването „Качеството на демокрацията в България“.

Член на редакционната колегия на списание Scientific Papers of the Gdańsk School of Higher Education и списание “Политически анализи”, НБУ.

Христо Мутафчиев

е актьор и Председател на Съюза на артистите в България.

Завършил е актьорско майсторство в класа на проф. Надежда Сейкова и Илия Добрев в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.

Изиграл е десетки роли в театъра и киното. Участвал е в тв продукции и музикални спектакли.

Носител е на множество български и международни награди за театралните си превъплъщения.

Негово Високопреосвещенство митрополит Антоний

е Западно- и Средноевропейски митрополит на Българската православна църква.

След завършването на Богословския факултет в Софийския университет при СУ, от 2003 г. е назначен за ефимерий и преподавател в Пловдивската духовна семинария “Св. св. Кирил и Методий”.

През 2006 г. е въведен в архимандритско достойнство от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Неофит – тогава председател на Просветната комисия към Светия Синод, а днес патриарх Български. Две години по-късно, по решение на Светия Синод, е ръкоположен за епископ с титлата Константийски и след въдворяването му в Смолян обгрижва духовно жителите на Родопите. От 2010 г. е викарен епископ на Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Симеон.  През 2013 г. е избран от Светия Синод на Българската православна църква за Западно- и Средноевропейски митрополит.

Д-р Антоний Гълъбов

е социолог и публицист. Доцент по социология на политиката и културата.

Главен експертен сътрудник в Национален център за парламентарни изследвания при Народното събрание на Република България. Вицепрезидент на Научния съвет на международната асоциация EUROPA във Франция. Член на Управителния съвет на Ecole Supérieure de la Francophonie pour l’Administration et le Management – ESFAM. Експерт на Асоциация “Прозрачност без граници”, български клон на Transparency International. Работи като консултант и експерт на различни неправителствени организации и граждански инициативи.

Води лекции в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Нов български университет.

Публикувал е повече от 80 научни статии на български, френски, английски и немски език, както и три монографии – “Граничната идентичност. Социологически профили на отклоняващо се поведение,” „Отклоняващо се поведение в училищна среда”  и „Социология на политическото действие”. Има повече от 600 публикации в периодични печат на български и английски език.

Кавалер на Ордена на Академичните палми на Френската република (2012).

Михаил Константинов

е професор по математика и зам.-ректор в Университета по архитектура, строителство и геодезия и в Европейския политехнически университет.

Председател е на съвета на директорите на „Информационно обслужване” АД. Член на Управителния съвет на ДП „Единен системен оператор”. Бивш зам.-председател на ЦИК.

Съветник и международен координатор на ОССЕ. Представител на България в Международната асоциация на изборните администрации и Съвета на Европа по електронно гласуване. Директор е на Агенцията за прогнози и анализи и председател на Българската асоциация по изборни системи.

Има над 600 научни статии и доклади и 30 книги и учебници по математика и теория на управлението на български и на чужди езици.

Десислава Билева

е икономист и преподавател в Нов Български университет. Председател на Съвета на директорите на „Топлофикация София” ЕАД.

Работила е на ключови позиции в държавната администрация в сферите на здравеопазването и регионалното развитие.

Експерт по управление на проекти и програми и по управление на рисковете.

Магистър по икономика и международни икономически отношения от УНСС – София и магистър „Финанси на предприятията” от Великотърновския университет.

Проф. д.н. Любомир Стойков

е медиен и моден експерт. Консултант е в областта на публичните комуникации, имиджа, стила и модата.

Преподава в УНСС, СУ „Св. Климент Охридски”, Национална художествена академия и ПУ „Паисий Хилендарски“.

Научните и преподавателските му интереси са в сферата на култура и медии, теория на модата, връзки с обществеността, имиджмейкърство, бизнес комуникация, лайфстайл журналистика.

Председател е на Академията за мода. Член на Американското общество за връзки с обществеността (PRSA). Съпредседател на Българската конфедерация за връзки с обществеността. Член на Метрополитън мюзиъм (Ню Йорк). Основател на Българската академична асоциация за комуникации и неин почетен председател.

Автор е на над 20 научни и публицистични книги. Носител е на наградата на Съюза на българските журналисти „Златно перо“.

Ладислав Цветков

е журналист, видео редактор на сайта btvnovinite. Работи и като мултимедиен репортер и създава основната част от изображенията за информационния портал на БТВ Новини от различни актуални събития у нас.

Бил е репортер в няколко телевизии. От 2012 г. е в БТВ.

Има две магистратури, като втората е защитил с тема “Публична власт и медии” за работата на медиите в основните институции у нас.

Николай Василев

е управляващ партньор в Експат Капитал – най-голямата независима компания за управление на активи в България. Бил е член на две български правителства – вицепремиер и министър на икономиката (2001-2003 г.), вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията (2003-2005 г.) и министър на държавната администрация и административната реформа (2005-2009 г.).

Преди това е бил старши вицепрезидент в Lazard Capital Markets – Лондон, и асоцииран директор на UBS (UBS Warburg Dillon Read) в Токио, Ню Йорк и Лондон.

Магистър по международна икономика и финанси от Университета Brandeis (САЩ).

Член е на Управителния съвет на Българската CFA асоциация. Автор е на две книги.

Доц. д-р Елка Трайкова

е директор на Института за литература към БАН. Филолог,  хабилитирана с изследването „История на литературните полемики през ХХ век“.

Лектор и гост лектор на университети и академични институции в Полша, Италия, Украйна, Русия, Румъния, Белгия и САЩ. Ръководител на 4 международни проекта, участва в научните колективи на 11 национални проекта, изследващи българската културна история и съвременност. Съставител и редактор на 14 научни сборника. Организатор е на 25 международни и национални научни конференции. Автор е на книгата „Българските литературни полемики“ (2001), както и на 84 студии и статии, публикувани в авторитетни научни сборници и периодични издания.

Ивайло Везенков

е специалист в сферата на Масовите комуникации. Завършил е бакалавър по Литература и Славянска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Обучава се в програма на Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication към Държавния университет в Аризона. Професионалният му път минава през Радио Витоша (май 2005 – март2007 ), ТВ7 (март 2007 – април 2008), както и нюзрума на БТВ (Април 2008 – Септември 2015). От септември 2015 година е продуцент в телевизия BiT. Работил е и за CNN, New York и 12 NEWS, KPNX – NB(Phoenix, Arizona). Говори английски, френски и полски.

Красимир Куцупаров

е роден на 10.04.1960 год. в гр. София. Учи Българска филология в СУ “Св. Кл. Охридски“, успоредно с това работи към „Задругата на майсторите на народни и художествени занаяти“ – секция ковано желязо. Завършва ВИТИЗ (НАТФИЗ) „Кр. Сарафов“ – специалност актьорско майсторство. Работи в Драматичен театър – Враца, в театър за мюзикъл „Ателие 313“ – София, „Драматичен театър София“, „Сълза и смях“, БТВ, Нова Броудкастинг Груп АД. Днес е актьор в трупата на Сатиричен театър “Ал. Константинов”, преподава в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ .

Проф. Николай Младенов

е началник Реанимация на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда. Републикански консултант по анестезиология и реаниматология. Член на европейската асоциация по анестезиология.

Полковник, офицер от резерва с дългогодишна практика във ВМА-София. Завършил е стратегическия курс с квалификация изпълнение на задължения на ръководни длъжности в системата на националната сигурност и отбрана – Военна академия “Г.С.Раковски”. Участвал в редица медицински спасителни мероприятия и евакуации в България и в чужбина.

Завършил е Медицинския университет в София. Има придобити магистърски степени по „Икономика на отбраната и сигурността“ – УНСС и „Зравен мениджмънт“ – ИСУЛ, както и редица специализации в Германия, Австрия, Швейцария, Русия и други страни. Има над 80 собствени публикации относно актуални проблеми в областта на реанимацията и интензивното лечение

Придобита научна степен д.м.н на тема “Архитектурен модел на предболничната и болнична травматична помощ при взривни наранявания от терористичен характер сред мирното население”. В момента теоретичните постановки, залегнали в дисертацията, са приложени за нуждата на прокуратурата по делата, свързани с атентата в Бургас и инцидента в Горни Лом.

Илина Начева

е социален психолог, главен асистент в ИИНЧ-БАН. Работила е в проекти, посветени на социални изследвания, PR, създаване на обучителни материали за образователни и бизнес организации. Има професионален опит в разработване на дизайн и провеждане на тренинги в областите екипност, лидерство и ефективна комуникация.

Получава магистърска степен  по Социална и юридическа психология от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и защитава докторат в областта на политическия имидж към ИИНЧ-БАН (2010г.). Специализирала е експериментална социална психология в Cardiff University, Уелс (2008г.) и смесени методи в социалните изследвания в University of Oslo, Норвегия (2016г). Притежава сертификат като  треньор по групово-динамичен тренинг и организационно поведение към „Топ Консулт” (2009г.). Сертифициран коуч към Noble Manhattan Coaching (2014г.).

Професионалният й опит включва провеждане на обучения за търговски екипи и мениджмънт в различни организации. Работила е като корпоративен треньор в ING. Развива собствена консултантска практика в Two Partners.

Толя Стоицова

е професор по социална и медийна психология. Завършила е психология и английска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. По настоящем е професор в Нов български университет, Департамент „Масови комуникации“. Работила е повече от 20 г. в Института по психология, секция „Социална психология“.

Заемала е различни ръководни длъжности – научен секретар и заместник директор, главен редактор на сп. „Психологични изследвания“ в Института по психология, БАН; ръководител на департамент „Масови комуникации и заместник ректор по международната дейност и ПР в НБУ. Водила е курсове в НАТФИЗ, Пловдивския университет и ЮЗУ. В момента е лектор освен в НБУ и в Софийски университет и НСА.

Специализирала е в Австрия, Холандия и Германия. Стипендиант е на Фулбрайт за 2008-2009, в Калифорнийския университет в Санта Барбара.

Практическата й дейност е като треньор по комуникативни умения, невербална комуникация и решаване на проблеми.

Димитър Гърдев

е експерт по международна сигурност, информационни и хибридни противодействия и процесите на глобализацията. Завършил е Университета по национално и световно стопанство в програма„Международни икономически отношения “. Магистърската му теза в Университета по информационни технологии – “Информационна сигурност” е на тема “СМИ и хибридно-информационното противопоставяне Русия-Украйна”. Притежава магистърска степен по Национална сигурност. В процес е докторантурата му по Международни отношения.
Дипломат с опит както  в Министерството на външните работи в Дирекция “Югоизточна Европа”, така и в дипломатически мисии на България в чужбина. Регионален директор на  “Европейска асоциация по международни отношения”, член е на Българското дипломатическо дружество,  „Център за международни изследвания в ЮИ Европа”, “Център за изследване на проблемите на войната и мира”, “Дружество за приятелство България-Кипър”, “Дружество за приятелство България- Индонезия”, член на “Айкикай – Токио, Япония”.
Международен анализатор с авторски рубрики във в. “ТРУД” и списание “The Economist”-България.

Владее английски, гръцки, немски и руски език.

Антон Хекимян

е един от най-популярните и обичани водещи в телевизионния ефир. Дипломира се като бакалавър по „Журналистика“ в Софийския университет, след което завършва и магистратура по „Електронни медии“ във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ. Започва професионалния си път още в първи курс като стажант в bTV, като от 2004 г. е репортер в сутрешния блок на телевизията. Преминал е през повечето трудности на това да започнеш от нулата и препоръчва на всеки, който иска да се занимава с журналистика или просто да бъде добър в работата си, да не прескача именно началните стъпки.

Като репортер, почти всяка сутрин години наред буди зрителите от различни части на България. По-късно става водещ на съботно-неделния сутрешен блок по bTV „Тази събота” и „Тази неделя“. Споделя, че пази всяка история за хора, с които се е срещал, като тези от леденото мъжко хоро в Калофер или като отец Атанас Аролски от с. Хвойна, който на 90 години обикаля християнските села без свещеник.

През юни 2014 г. започва да води най-рейтинговото сутрешно предаване „Тази сутрин“ по bTV. Характерни за водещия са динамично представяне на темите и събитията, свързани с политиката, социалните проблеми на обществото и културата.

Неговият опит е изключително полезен за разбирането на  концепцията и целта на телевизионното интервю, подготовката и стратегията за телевизионен дебат, както и спецификата на телевизионният език – как да отправяме ясни и разбираеми политически послания.

Инж. Тодор Тодоров

има над 30 г. проектантска, консултантска, управленска и академична дейност в сферата на транспортното планиране, проектиране и строителство, включително управлението на проекти от инвестиционните програми на Пътната администрация в период 2000 – 2003 година, финнасирани от фондове на Европейския Съюз – Програма ФАР – Трансгранично съгрудничество с Гърция, Програми Транзитни пътища 3,4 и 5 финансиране от Европейската Инвестиционна Банка, Програма на Световната Банка за рехабилитация на пътища.

Участва в транспортно планиране и проектиране на транспортни мрежи в София и Пловдив, като ръководител екип разработващ Генералния План за Организация на Движението. Изготвя проекти за развитие на Обществения транспорт в град Бургас и Варна, като ръководител на екип за реализация на „Бързи Автобусни Линии“, включително и реализация на велосипедна инфраструктура.

Има опит в институционалните и организационни аспекти на градския траспорт. Член е на борда на директорите на „Центъра за градска Мобилност“ в периода 2012-2015.

През 1983 г. завършва Университета за архитектура, строителство и геодезия –София, като магистър Строителен инженер „Транспортно строителство”.

В момента е старши експерт в „Трансконсулт-22” ООД и лектор в Транспортния факултет към Университета за архитектура, строителство и геодезия (УАСГ).

Цвятко Георгиев

e член на Управителния съвет на Фондация „Институт по психология на групите“. От 2014 до 1017 е съветник по въпросите на националната сигурност и заместник-министър на вътрешните работи. Бил е главен експертен сътрудник в Правната комисия в Народното събрание(Подкомисия за парламентарен контрол и наблюдение на процедурите по Закона за специалните разузнавателни средства и Закона за електронните съобщения) в периода 2010-2013г. Извършва проверки в структурите използващи и прилагащи СРС и осъществяващи достъп до данни по ЗЕС(съд, прокуратура, МВР и ДАНС, мобилни оператори) за законност на процедурите и анализ на получените и предоставяни от тях данни.

Преди това работи шестнадесет години в Национална служба сигурност (МВР) и Държавна агенция „Национална сигурност”. Бил е разузнавач, инспектор, началник на сектор и началник на направление, директор Контраразузнавателно противодействие на чужди специални служби, организации и лица на територията на Република България. Осъществява, организира, контролира и ръководи прилагането на мерките за сигурност на класифицирана и др. защитена информация.

Проф.  Иванка Мавродиева-Георгиева

е преподавател в Софийския университет по реторика, бизнес комуникация, връзки с обществеността и академично писане. Защитила е дисертация за парламентарното красноречие в България. Дисертацията й за доктор на науките е свързана с политическата реторика в България след 1989 година, като обхваща ораторството от митингите и протестите до  Web 2.0. Автор е на книги, които представят систематизирана научна информация в нови сфери и в традиционни области: „Парламентарното красноречие в България в XVIII, XIX и XX ОНС” (2001), „Интервю за работа” (2002), „Как да презентираме успешно?” (2007), „Виртуална реторика: от блоговете до социалните мрежи” (2010), „Академично писане” (2005); „Академична комуникация” (2010) – в съавторство с Йовка Тишева, „Политическата реторика в България: от митингите до  Web 2.0 (1989-2012)“ (2012), „Реторика и пъблик рилейшънс“  (2013).

Автор на 90 статии в научни списания и сборници; 10 от които на английски, руски, френски език в утвърдени научни списания в САЩ, Русия; както и в сборници от международни научни конференции, проведени в Италия, Словения, Румъния, Украйна и др.

Съставител е на два сборника и една христоматия с ораторски речи: „Съвременни реторически практики” (2010), „Образци на съвременното красноречие” (2010),  „Комуникации във виртуална среда” (2010).

Член на  Executive board of the Rhetoric Society of Europe. Главен редактор на електронното научно списание „Реторика и комуникации“, което се издава от септември 2011 г.

Иванка Мавродиева е магистър по българска филология и връзки с обществеността; със специализация по реторика в Софийския университет. Тя е преподавател, изследовател, блогър, обучител, приемащ реториката като древна и витална наука.

Антон Любомиров Иванов

е машинен инженер, завършил катедра Топло и ядрена енергетика в София.Сс над 30 години опит в енергийния сектор на България, включващ работа в Технически Университет, София, както и в специализирана проектантска организация и звено за управление на проекти в областта на ядрената и конвенционалната енергетика. Опит при разработване на системни анализи по безопасност, анализи по енергийната ефективност и за използване на възобновяемата енергия. Заемал е ръководни позиции в основни държавни предприятия в сектора на ядрената енергетика, както и в частния сектор.

Понастоящем е експерт към държавни и обществени институции, като осигурява поддръжка при формиране на позиции в областта на енергийния сектор на страната, член е на УС на Български енергиен и минен форум.

Юрий Асланов

е роден през 1951 г. във Варна. Завършил е политическа икономия в София и социология в Москва.

Защитил е два дисертационни труда – по икономика и по социология. Има присъдени две научни степени – кандидат на икономическите науки и доктор на социологическите науки.

В научната си кариера е работил като научен сътрудник в БАН и преподавател във ВИИ „Карл Маркс“, по настоящем УНСС.

Работил е още като стопански ръководител, специалист в Държавния комитет за планиране, съветник и старши съветник в Министерския съвет и др.

Практикувал е още като журналист в радиото, телевизията и периодичния печат.

От 1999 г. управлява частната социологическа агенция „АФИС“.

Автор е на две книги, три монографии и десетки научни и други публикации в академични издания и в периодичния печат.

Илия Караниколов

е магистър по икономика от УНСС. Има 17 години професионален опит в изготвянето и оценката на финансови и икономически анализи на стратегии и програми на Европейския съюз; Опит в управлението на проекти, създаване на програми и финансови продукти; Опит в бюджетно планиране и управление;    Опит в създаването и управлението на дългови финансови инструменти. Той е лектор на множество обучителни модули за финансово управление и мониторинг на проекти финансирани по програми на ЕС.

В момента Илия Караниколов е консултант.  Занимава се с консултации и участие в проекти на ОП Конкурентоспособност, ОП Транспорт и ОП Човешки ресурси включително разработване на проекти, изпълнение и докладване на договори. Изготвя икономически, финансови анализи и оценка на риска (cost – benefit analysis) на големи инфраструктурни проекти в транспорта.

От 2016-то до средата на 2017 година е Изпълнителен директор и Заместник председател на УС на Фонд мениджър на финансови инструменти в България ЕАД. В периода 02.2015 – 10.2016 е съветник на министъра на икономиката. Бил е изпълнителен директор и член на УС на Българска Банка за Развитие АД. Професионалният му опит включва още редица други отговорни постове.

 

Доц. д-р. инж. РУМЕН ДРАГАНОВ

започва работа на ТК Слънчев бряг, работил е като директор дирекция във ВТО ”Балкантурист”, главен изпълнителен директор на „Балкан Холидейз”АД, председател на Комитета по туризъм към МС и зам.-министър на Министерството на търговията и туризма .

Редовен доцент в катедра „Информационна среда за туризъм, изкуство и култура”, директор на Института за анализи и прогнози на информационната среда в туризма с учебен Музей на туризма към УниБИТ, преподавател в Международно висше бизнес училище, председател на СД на „Балнеохотел Поморие” АД (Гранд хотел Поморие), председател на КС на Националния борд по туризъм, член на УС на Фондацията за реформа в местното самоуправление, член на УС на Българската федерация по колоездене и член на УС на Асоциацията за здравна превенция, Висбаден, Германия.

Доц. д-р Даниела Николова Бобева

От 2013 г. e доцент в Институт за икономически изследвания при БАН. Преподавател по международни финанси и международна икономика в УНСС (катедра „Финанси”), Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” (катедра „Макроикономика”). В периода 2002-2013 г. – Директор дирекция „Европейска интеграция и международни отношения” в БНБ. В периода 2001-2002 г. – програмен директор ELSA, Организация за икономическо сътрудничество и развитие, Париж. В периода 1998-2001 г. – първи вицепрезидент на Черноморска банка за търговия и развитие, Солун, Гърция. Председател на Агенцията за чуждестранни инвестиции (1994-1996), Директор на икономическата програма на Центъра за изследване на демокрацията (1993-1994).

1997 – Министър на търговията и външно-икономическото сътрудничество (служебно правителство на Стефан Софиянски)

2013-2014 – Заместник министър-председател по икономическите въпроси

Автор е на две книги, три монографии и десетки научни и други публикации в академични издания и в периодичния печат.

Доц. д-р Диана Ковачева

е носител на ордена на Британската империя на Нейно величество Кралица Елизабет II. Родена е на 16 юли 1975 г. в гр. София.

Завършва право в Юридическия Факултет на Софийския Университет „Св. Климент Охридски”. Магистър по право на Европейския съюз (Юридически Факултет на Софийския Университет „Св. Климент Охридски”). Магистър по право на Европейския съюз и съдебна система, Университет Нанси II, Франция.

Професионалният й опит включва: Институт за правни науки, БАН (2000- 2001; от 2013); Доцент по международно право и международни отношения ; Преподавател в УНСС и СУ „Св. Климент Охридски“; Директор на Transparency International – България (2002 – 2011) ; Министър на правосъдието на Република България       (2011 – 2013); Заместник-омбудсман на Република България ( от 2016 г.)

Владее английски, френски и руски език

Проф. д-р Митко Атанасов Димитров

Професор в Института за икономически изследвания на БАН, с научни интереси по индустриална организация, корпоративно управление, предприемачество, икономически стратегии и програми, сравнителни изследвания. Директор на института (1999-2016), член на Настоятелството на БАН (2012-2015), икономически съветник на Президента на Републиката (2007-2011). Дългогодишен главен редактор на „Economic Studies Journal” – единственото научно икономическо списание в България с международно признат рейтинг. Преподавател по „Индустриална организация”, „Корпоративно управление”, и „Предприемачество” в редица български университети.

Автор, съавтор и отговорен редактор на 15 книги и учебници и на повече от 70 други научни публикации, които са цитирани над 400 пъти, в т.ч. над 280 пъти в чужбина. Ръководител или ключов експерт в близо 50 национални и международни научноизследователски, приложни или образователни проекти. Организатор и пленарен/поканен докладчик на повече от 40 национални и международни научни конференции.

Проф. Александър Маринов

е роден през 1957 г. в София. Завършил е Френската езикова гимназия и специалност Социология в Софийски университет „Св. Кл. Охридски“. Доктор по социология (1987). Доцент по политически науки (Публична администрация) – от 2004 г. Професор по политически науки (Публична администрация) от 2016 г.

Преподавател е в катедра Публична администрация, Философски факултет на Софийски университет „Св. Кл. Охридски“, и в катедра Политически науки на Пловдивски университет „П. Хилендарски“.

Георги Стоянов Коритаров

е български журналист. Роден е на 10 май 1959 г. в София. През 1979 г. завършва специалност славянска филология – сърбохърватски език в СУ „Св. Климент Охридски“. Владее сръбски, хърватски, руски, полски, английски и китайски, ползва и албански език.

С журналистика започва да се занимава от създаването на вестник „Демокрация“ като парламентарен репортер. По-късно работи за кратко във вестниците „Демокрация 91“ и „Континент“. От 1992 г. е в Радио „Свободна Европа”, където първо е политически репортер, а по-късно става водещ на няколко предавания.

През 2001 г. Георги Коритаров е удостоен с президентската награда на Радио „Свободна Европа“. Президентът на Радио „Свободна Европа“ и Радио „Свобода“ Томас Дайн в специална грамота подчертава високата оценка за журналистическата работа на Коритаров и по-специално особената му роля в условията на войната в бивша Югославия и кризата в Косово. През 2000 г. интервю на Коритаров с председателя на югославския конституционен съд Милутин Сърдич е разпространено от всички световни медии. То става повод за масовите протести в Белград, довели до смяната на режима на Милошевич.

През 2003 г. Коритаров е водещ на аналитичния преглед на печата „Блиц“, съвместно издание на Радио „Свободна Европа“ и телевизия Би Ти Ви в рамките на сутрешния блок „Тази сутрин“.

През 2005 г. Коритаров започва предаване, което е съвместна продукция на Нова телевизия и Радио „Нова Европа“.

От 2010 г. води предаването „Свободна зона“ по ТВ плюс.

Росица Рачева

е главен асистент в Институт за изследване на населението и човека, БАН. Тя е магистър по социология в СУ „Св. Климент Охридски“ от 1999 г. През 2004 година защитава втора магистратура там по Клинична психология. Росица Рачева е доктор по психология  в Депатратамент по психология, Институт за изследване на населението и човека, БАН. Има богат професионален опит в своята сфера.
От ноември 2000г. член на Българска асоциация по когнитивно-поведенческа психотерапия. А от октомври 2007 член на асоциацията на стипендиантите на програмата Чивнинг (Chevening   programme), Великобритания.
Говори английски, руски и немски език.

Зорница Тоткова

е главен асистент в Институт за Изследване на населението и човека, БАН. Участва в проекти в областта на психологията; етапите на научните изследвания, участие и организиране на семинари, конференции, симпозиуми и други научни форуми; публикуване на резултати от научноизследователската дейност; консултиране на специализанти, дипломанти и студенти.

Тя е магистър по Приложна психология от ВСУ „Черноризец Храбър”, Варна. През 2014 година става доктор по психология в Институт за Изследване на населението и човека, БАН.

От юни 2017 година участва в проект Повишаване на пътната безопасност чрез разработване на нови методики за изследване на психологическа годност на водачи на моторни превозни средства. Проектът цели актуализиране на методиките за оценка на психологическата годност на водачи на МПС. Сред другите актуални проекти, с които се занимава са: Изследване на проявите на агресия и насилие в училище и Личност и рисково поведение на пътя(проучване на личностните характеристики на водачи с рисково поведение на пътя).

Говори английски, испански и немски език.

Цветелина Гюрова

е магистър по организационна и социална психология от СУ „Клиент Охридски” с над двадесет години опит в областта на обученията, центровете за оценка, психологическата диагностика и подбора на персонал. Работила е в Бюро по труда, Институт по психология на МВР и във Виваком като мениджър подбор и оценка. Към настоящия момент е консултант на свободна практика. Провежда обучения в областта на комуникативните умения, работа в екип, емоционална интелигентност, мениджърски умения, коучинг и менторинг, лидерство и мотивация, умения за интервюиране, презентационни умения, управление на конфликти и др. Работила е с множество български и международни компании, с държавни институции, както и по редица проекти за развитие на социални умения на средношколци, лекари, политици.
Притежава сертификати за работа с редица психологични въпросници, за водене на обучителни групи, коучинг, както и психотерапевтичен опит.

Доц. Надя Миронова

е преподавател в УНСС , ръководител на катедра “Управление” и зам.-декан на факултет “Управление и администрация” на УНСС. Доктор е по “Социално управление”. Хабилитирана е по “Управление на човешките ресурси” и “Управление на комуникациите”. Специализирала е в Аахен, Германия и Хаселт, Белгия. Има издадени 11 учебника и учебни помагала в областта на мениджмънта, управлението на човешките ресурси и комуникациите в управлението. Автор е на над 50 статии и доклади в престижни научни форуми и издания. Има богат практически опит на висши мениджърски позиции в бизнес организации и като бизнес консултант. Бивш общински съветник в Монтана. Съветник на министъра на вътрешните работи Валентин Радев.

Нина Александрова

е журналист  с повече от 20 години стаж в радиото и телевизията. Водещ е на публицистичното предаването „Кой говори -120  минути с Нина Александрова“, което се излъчва  всеки ден от 10 до 12 часа по Българското национално „Дарик радио“.
В Нова телевизия е изпълнителен продуцент на сутрешния блок „Събуди се“ и ръководи голям екип от водещи, автори на рубрики и продуценти. В предаването продуцира автори като Миролюба Бенатова, Мария Йотова, Галя Щърбева, Мариян Станков – Мон дъо и Ива Софиянска-Божкова.
През последните 10 години е работила  в Нова телевизия  и като главен редактор и продуцент  на предаванията: „Отечествен фронт“ с Мартин Карбовски , „Карбовски –Директно“, “DIKOFF” с водещ Сашо Диков и „Комбина”  с водещи Лора Крумова и Галя Щърбева.
Носител е на множество награди, сред които Гран при за журналистика- „Златен чадър” от Международния медиен фестивал, за разследване и за документален радио-филм. Има номинация за „Черноризец Храбър” и  наградата „Златна ябълка” за принос в благосъстоянието на българските деца, заради работата си по различни социални каузи, свързани с децата  сираци и деца с увреждания.
От 2015 година Нина Александрова е преподавател в дисциплина  „Телевизионно продуцентство“ на магистърска програма във ВУЗФ. Основател и директор на Фондация „Академия за лидери и политики”, която работи по проекти свързани с изграждането на лидерски качества в млади хора с изявени таланти в различни области  и формирането на жените като лидери в общността на уязвимите групи.

Калина Влайкова

е журналист с 18-годишен опит в работата с изразяване в писмена и устна форма. Професионалният й път минава във вестник „24 часа“ и Новините на Нова телевизия, където работи като политически и парламентарен репортер. Отразявала е работата на 6 народни събрания и на основните политически сили в най-динамичните години на българския преход.

В портфолиото си има хиляди писмени материали от всички възможни жанрове – новини, анализи, мнения, коментари, репортажи, очерци, разкази. Познава добре както класическите форми на изразяване в българска реч, така и актуалния съвременен градски и бизнес сленг. По всеобща оценка на зрители, читатели, ръководители, колеги и конкуренти е един от майсторите на словесното изкуство.

От лятото на 2018 година стартира и развива собствен проект за развитие и усъвършенстване на комуникативните умения в писмена форма на име „Разбери ме“.

Завършила е Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

 

 

Румяна Величкова

е лицензиран имидж консултант от The Style Core в САЩ при Карла Матис – един от мастърите имидж консултанти в света.

Има над 12 години консултантски опит като част от СМ Consulting и дългогодишен опит с индивидуални и корпоративни клиенти в изграждането и поддържането на техния имидж и личен стил.

Специализира в областта на психологията и мястото на жените в бизнеса. Сред клиентите й са жени и мъже на ръководни позиции, които искат да изградят уверен личен бранд. Ползва се с име сред десетки големи компании, които се стремят да формират ярка организационна идентичност, основана на силните страни на служителите си като ключ към успеха.

 

 

Цветомира Стайкова

завършва Право в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Директор е на Дирекция „Развитие на селските райони”  в Министерство на земеделието, храните и горите. Ръководи и организира дейността по подготовка на всички насоки за кандидатстване по мерки от ПРСР 2014-2020 г.; осъществяване на контрол и даване на указания за правилното прилагане на критериите за подбор и насоките по мерките от ПРСР 2014-2020 г.; има активно участие при разработване позицията на България по отношение на Общата селскостопанска политика след 2020 г.

Цветомира Стайкова има и дългогодишен опит като служител в Държавен фонд „Земеделие“ на различни позиции.

Говори английски и френски език.

 

Михаил Асенов

е експерт по управлението на отпадъци. Роден е на 18.12.1976 г. Придобива степен магистър по Инженерна гео-екология в Минно-геоложкия университет (1995 – 2000). Членува в Неправителствена организация „Сдружение за екологична и стопанска защита”. Управител е на фирма Еко Ком 05 ЕООД.

Уменията му включват намиране на източници, събиране, обработване и предоставяне на информация за околната среда; детайлно познаване на българското и международното законодателство в областта на околната среда; познаване на съществуващите практики и тенденции в национален и световен мащаб за ограничаване на вредното въздействие върху околната среда и за поставяне на основите за устойчиво развитие; познаване на проблемите в областта на околната среда в България и възможностите за тяхното решение; проектиране на съоръжения и инсталации за опазване на околната среда, рекултивация на депа за отпадъци; изготвяне на екологични оценки, доклади за ОВОС, комплексни разрешителни; познаване на институциите в България и Европейския съюз в областта на опазване на околната среда; умения за презентиране на проекти; умения за проектиране на бази данни; изготвяне на доклади и отчети пред институции и организации;  анализ на проблеми и определяне на възможни решения (в икономически, социален и технологичен аспекти).

 

Ивайло Иванов

е главен асистент във Военна Академия  “Г. С. Раковски”. През 2015 година става доктор по Военнополитически проблеми на сигурността. Има редица публикации, сред които Съвременни аспекти на рисковете и заплахите за националната сигурност на Република България, полк. доц. д-р Васил Тотев, д-р Стефко Смоленов, Конференция “Рискове и заплахи пред сигурността на България”, СУ “Кл. Охридски”, 2008; Стратегиите за сигурност в съвременните условия, проф. Георги Бахчеванов, двн, Сборник “Глобализация и сигурност”, 2009; Съюзната отбрана и сигурност – амбиции и възможности, списание Проблеми на Сигурността и Реформа в Сектора за Сигурност, брой 23, Февруари 2013; Trends in EU Security and Defense policy, Journal “Strategic impact” 2/2013, Romania.