Зоран Заев

Министър-председател на Република Македония

Ивица Дачич

Вицепремиер и министър на външните работи на Сърбия

доц. д-р Жарко Обрадович

Председателна комисията по външни политики в Народното събрание на Сърбия

проф. д-р Сам Потоликио

е гост-лектор в Институт за политика. Той специализира в сферата на държавното управление, лидерството и политическите комуникации. Директор е на глобалното и персонализирано обучение в университета Джорджтаун, САЩ.
Потоликио е обявен за един от най-добрите преподаватели в САЩ в класация на Принстън. Избран е за бъдещ лидер на американското висше образование от Асоциацията на колежите и университетите, и е носител на приза OZY Educator Award, като един от шестте най-впечатляващи американски преподаватели.
Потоликио е изнасял лекции в над 85 държави. Той е говорил пред студентите в университетите Оксфорд, Йейл, Кембридж, Сорбоната, Браун и др. Потоликио е президент на тренировъчна програма за глобални лидери, която подготвя изгряващи лидери от над 100 държави.
Потоликио е старши съветник на високопоставени служители по целия свят. Той е гост-преподавател в Ню Йоркския университет.

Александър Пейович

Министър на европейските въпроси на Черна гора (2016-2018) и главен преговарящ за членство в ЕС

Негово превъзходителство Ерик Льобедел

Посланик на Франция в България

Лиляна Павлова

Министър на Българското европредседателство

Мая Манолова

е български политик, народен представител от парламентарната група на Коалиция за България в 40-то и 41-то Народно събрание. Депутат и заместник-председател в 42-то Народно събрание. На 30 юли 2015 г. е избрана за национален омбудсман на България със 129 гласа в 43 Народно събрание, срещу 82 гласа за дотогавашния омбудсман и кандидат за втори мандат Константин Пенчев.

Аура Сала

е член на кабинета и съветник по комуникациите на Юрки Катайнен, заместник-председател на Европейската комисия, отговарящ за заетостта, растежа, инвестициите и конкурентоспособността. Тя е част от екипа от август 2014 г.
Работила е в консултантска фирма Recommended Finland като ръководител на проект в сферата на публичността и комуникациите в ЕС. Преди това е била спийчрайтър във финландския парламент.
Гост-преподавател в Харвардския университет и Масачузетския технологичен институт.
Магистър по политология от Университета в Турку, Финландия. Учила е и икономика на Европейския съюз в университета в Лайпциг, Германия.

Тимчо Муцунски

е съветник по външна политика на Христиан Мицковски, председател на ВМРО-ДПМНЕ. В периода 2015г.-2017г. е бил заместник-министър на публичната администрация. Асистент- oокторант по римско право, правна реторика, правна аргументация и дигитална демокрация в правния факултет „Юстиниан Първи“. Автор и съавтор на два университетски учебника и над 20 научни статии. Стипендиант на фондация „Конрад Аденауер“.

Калинка Габер

Държавен секретар в Секретариата по европейски въпроси на македонското правителство

Ген. Калин Георгиев

е експерт по сигурността, главен секретар на МВР от 2009 до 2013 г.
Магистър по руска филология.
Завършил е Академията на ФБР в Куантико, САЩ, специализирал в правоохранителните служби на САЩ и Европейския съюз.
Директор е на дирекция „Сигурност“ на Българо-американската кредитна банка.
Работил е в системата на МВР от 1996 и през кариерата си е достигнал до висши постове в криминалната полиция и сектор „Борба с организираната престъпност“, преди да заеме най-високия пост в професионалното ръководство. От 2013 г. е генерал от резерва.
Награждаван е 8 пъти с благодарност от МВР, пълен кавалер на най-високото отличие на МВР – „Почетен знак“ и на медала на МВР „Доблест и заслуга“. Носител е на златен медал „Правосъдие, свобода и сигурност“ и на специалната награда „Полицай на годината“. Командор на Ордена на Изабел Католическа на Кралство Испания. Многократно е награждаван от правителствата на държавите от ЕС и НАТО, както и от Европол, ФБР, Сикрет сървиз.

Комисар Явор Колев

има над 20-годишен опит в противодействието на организираната престъпност. Той е началник на отдел “Трансгранична организирана престъпност” при Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” от 2012г. Преди това, от 2006г. е ръководител на специализирания сектор за разследване на Киберпрестъпления. Повереното му звено има национална компетентност в борбата срещу национални и транснационални престъпни групи, занимаващи се с киберпрестъпност, трафик на хора и културно-исторически ценности. В периода 2013-2015 година оглавява отдел ”Киберпрестъпност” в Държавната агенция “Национална сигурност”. Член е на Държавната комисия по хазарт, Съвета за защита на интелектуалната собственост към Министерството на културата, на Обществения съвет за борба с незаконното и вредно съдържание в Интернет и т.н. Преминал е множество специализации в областта на компютърните престъпления, компютърните доказателства и международното сътрудничество. Автор е на методологии за разследване на престъпления срещу авторските права в сферата на телекомуникациите и софтуерното пиратство и за разследване и преследване на извършителите на кибер престъпления. Под негово ръководство се намира и Националната контактна точка 24/7 за високотехнологични престъпления, както и Единната точка за контакт на Български правоохранителни органи с Фейсбук.
Носител е на почетни отличния на МВР – 3-та, 2-ра и 1-ва степен. Награден е с Почетен знак на МВР 3-та и 2-ра степен, както и Почетен медал на МВР, връчени от Министъра на вътрешните работи. Награждаван е и с редица международни отличия.

Александра Йоксимович

Президент на Белградския Център за външна политика

Виктор Велевски

Секретар на младежката организация на СДСМ

Дино Блажески

Председател на младежката организация на ВМРО-Народна Партия

Димче Арсовски

Официален говорител на ВМРО-ДПМНЕ

Недялко Славов

Областен управител на Смолян

Πpoф. д-p инж. Aндpeй Лeпaвцoв

e eĸcпepт в Mиниcтepcтвoтo нa външнитe paбoти нa Peпyблиĸa Северна Maĸeдoния. B пepиoдa 2011-2017г. e пocлaниĸ и pъĸoвoдитeл нa пocтoяннaтa миcия нa Maĸeдoния в Eвpoпeйcĸия cъюз в Бpюĸceл. През 2003-2004г. e cъвeтниĸ и гoвopитeл нa пpeзидeнтa нa Peпyблиĸa Maĸeдoния, в пepиoдa 2004-2007г. e зaмecтниĸ-диpeĸтop нa oфиca в Cĸoпиe нa Meждyнapoдния peпyблиĸaнcĸи инcтитyт(ІRІ), a oт 2007 дo 2011г. e cъвeтниĸ пo външнaтa пoлитиĸa нa миниcтъp-пpeдceдaтeля. Toй e ocнoвaтeл и изпълнитeлeн диpeĸтop нa Oxpидcĸия инcтитyт зa иĸoнoмичecĸи cтpaтeгии и мeждyнapoдни oтнoшeния 2006-2007г. Cpeд ocтaнaлитe мy титли ca и гeнepaлeн ceĸpeтap нa Πaнeвpoпeйcĸия cъюз нa Maĸeдoния, члeн нa пpeдceдaтeлcтвoтo нa Meждyнapoдния oбщoeвpoпeйcĸи cъюз, ocнoвaтeл и пpeзидeнт нa Maĸeдoнcĸия eвpoaтлaнтичecĸи млaдeжĸи фopyм.
Πpoф. д-p инж. Лeпaвцoв пpeпoдaвa и в Koлeжa ĸъм Aмepиĸaнcĸия yнивepcитeт в Cĸoпиe, ĸaĸтo и в Унивepcитeтa “Гoцe Дeлчeв” в Щип. B нaчaлoтo нa ĸapиepaтa cи e paбoтил ĸaтo cтpoитeлeн инжeнep и pъĸoвoдитeл нa пpoeĸт в Инcтитyтa зa paзвитиe нa вoдитe нa Peпyблиĸa Maĸeдoния.

Проф. д-р Васко Наумовски

е посланик на Република Северна Македония в САЩ от ноември 2014г. Той е професор по международни отношения от Юридическия факултет „Юстиниан Първи“ в Университета „Св. Св. Кирил и Методий“, където се е дипломирал и е завършил своята докторантура. Учи магистратура в Рейнския университет “Фридрих Вилхелмс“ в Бон. Наумовски е автор на публикации и научни трудове от сферата на международните отношения, европейската интеграция и международното право, участвал е в голям брой международни конференции. На 10 юли 2009 е назначен за вицепремиер, отговарящ за европейските въпроси на мястото на Ивица Боцевски.

Корнелия Нинова

е български политик, народен представител от парламентарната група на БСП. Председател на БСП от 8 май 2016 г. Корнелия Нинова е родена на 16 януари 1969 г. в село Крушовица, област Враца. Дипломира се в юридическия факултет на СУ „Климент Охридски“.

Димитър Главчев

е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в 41-то, 42-то, 43-то Народно събрание и 44-то Народно събрание. Заместник-председател на 43-то Народно събрание. Избран за депутат от 23-ти избирателен район – София 1. От 19 април до 17 ноември 2017 г. е председател на 44-то Народно събрание.

Кирил Добрев

е български политик от БСП. Председател на областната Софийска организация на БСП. Народен представител от парламентарната група на Коалиция за България в 40-то, 41-во и 42-ро Народно събрание.

Едвин Сугарев

е български поет, общественик и политик. Той е генерален консул на Република България в Ниш, Сърбия.